Site Menüsü
KAMU SPOTU

SGM Tire Şubesi, hizmete açıldı

TİRE SGM RESMEN AÇILDI

Sosyal Güvenlik Merkezi Tire Şubesi Bürokratlar, Oda Başkanları, Siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı görkemli bir törenle açıldı.

Sosyal Güvenlik Merkezi’nin 16. Şubesi olan Tire Şubesi’nin Tire Ticaret Odası Hizmet Binası’ndaki yerinin açılışı Cuma günü öğleden sonra saat 15.30’da yapılan törenle gerçekleştirildi. Tire Ticaret Odası’nın ev sahipliğini yaptığı açılışa İzmir Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, SGM İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, TÜRK-İŞ İzmir Temsilcisi Mustafa Kundakçı, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, İlçe Emniyet Müdürü Vedat Ahi, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Esnaf Odası Başkanı ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ümit Ünalmış, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhittin Hızlan, diğer oda başkanları, Ak Parti Tire İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çeltikcoğlu, Demokrat Parti Belediye Meclis ve Encümen Üyesi İlhan Ağat, Saadet Partisi Teşkilat Başkanı Sadrettin Yakuter, AK Parti Kadın Kolları, AK Parti Gençlik Kolları, Tire Ticaret Odası Genel Sekreteri Aydın Taşan, Demokrat Parti ilçe Eski Başkanı Bekir Keseli, banka müdürleri, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Davetlilere döktürülen lokmanın yanı sıra çeşitli ikramlarda bulunulan açılış saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Eğridere Köyü Gökçen Efe Zeybek Ekibi’nin halk oyunları gösterileriyle başladı. Serdar Günay, Nuri Balkesen, Engin Çaylak ve Behçet Koyuncu’dan oluşan dört kişilik zeybek ekibi yaklaşık 20 dakika boyunca birbirinden güzel figürleri sergiledikleri bir gösteri sundular.

MUSTAFA KESKİN “DEVLET KÜLTÜREL BİR DÖNÜŞÜM YAŞIYOR, HİZMET HALKIN AYAĞINA GELİYOR”

Tüm katılımcılara ve şubenin açılmasına katkı koyanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan SGM İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin geçmişten bu güne devletin en önemli iki kurumunun birisinin Milli Güvenlik diğerinin ise Sosyal Güvenlik Kurumları olduğu hatırlattı. 2006 yılında sosyal güvenlik alanında hizmet veren üç kurumun bir çatı altında birleştirilerek önemli bir reform gerçekleştirildiğini belirterek “Bağkur, Emekli Sandığı ve SSK tek çatı altında toplandı. Düne kadar aynı primi ödeyenler ayrı ayrı haklardan yararlanabiliyordu. Şimdi her vatandaşımız aynı standartta hizmet alıyor. Kurumlar sadece birleştirilmekle kalmadı, bu birleşimin ardından yaşanan zihinsel dönüşüm, teknik altyapı ve gelişen, yenilenen imkanlarla her vatandaşımız kendisine yaraşır haklara sahip oldu, kendisine yakışır hizmetleri almaya başladı” söylemlerinde bulundu.

Çalışan personelin de sorunların çözümüne yönelik bakışında önemli bir zihinsel ve kültürel değişim yaşandığını öne süren Keskin “Reformlar ne kadar güçlü olursa olsun, mevcut statükocu yapıyı muhafaza ederek dönüşüm yaşamazsanız, başarılı olamazsınız” dedi. Kendileri için üç konunun çok büyük önem taşıdığını belirten Keskin bunları ‘Vatandaş odaklı olarak çalışma’,’Çözüm odaklı çalışma’ ve ‘Empati kültürü’ şeklinde sınıflandırdı.

Vatandaş odaklı çalışmadan vatandaşı merkez alarak hizmeti ihtiyaç duyanın ayağına götürdüklerini sözlerine ekleyen Mustafa Keskin “Hizmet vatandaşlarımızın ayağına geliyor. Artık insanlarımız 1 dakikalık hizmet için saatlerce süren yolculuk yapmak zorunda kalmıyorlar. Hantallık ortadan kalktı. Şubelerimizde de açıkça görüldüğü gibi her vatandaşımız kendisine yakışır bir ortamda hizmet alacaktır” söylemlerinde bulundu.

Çözüm odaklı çalışmayı da “Bu kapıdan içeriye giren her vatandaşımız bir sorununa çözüm bekliyor. Bizler vatandaşımızın sorununa, talebine kanunlar ve yasalar çerçevesinde çözümü bulacağız. Eğer ki vatandaşımızın talebi kanunlar çerçevesinde mümkün değilse onu mümkün olmadığı konusunda ikna edeceğiz. Doğrusunu anlatacağız. Biz inanıyoruz ki doğrusu anlatıldığında vatandaşımız kendisi için en uygun çözüme ikna olacaktır” ifadeleriyle açıklayan Keskin empati kültürü başlığını da “Bir kamu kurumunda bana nasıl davranılmasını istiyorsam, bize gelenlere de aynı şekilde davranmalıyız” diyerek özetledi.

MUSTAFA KESKİN “KUTSAL BİR İŞ YAPIYORUZ, HAYIR DUANIZ BİZE YETER”

Tire şubesinde yüksek standartlardaki hizmetlerin 15 memurla verileceğini belirten SGM İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin “Tire 16. Şubemiz. Selçuk’a da hizmet verecek. Burada 22 Bin üzerinde sigortalımız, 2 Bin üzerinde işverenimiz hizmet alacak. Şu anda 250 civarında kişiye günlük hizmet veriyoruz. Bu sayı yeşil kartlı sigortalıların da kurumumuza devriyle birlikte daha da artacak. Bugünden sonra şube başkanımız personeliyle birlikte köylere gidecek, köylümüzün ayağında giderek haklarını anlatacak. Hakkını bilmeyen insanımızın hak araması mümkün değil. Bu kapının ardında kutsal bir iş yapıyoruz. Bir saate, bir günde emeklilik işlemlerini yapıp, maaşını bağladığımız insanlarımız olacak. Bize bir tek ‘Allah razı olsun’ demeleri yeter. Sizlerin hayır duaları bizlere yeter” ifadelerinde bulundu.

Keskin konuşmasını “Kurumumuzun Tire’ye şube açmasına Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu’na büyük katkıda bulundu. Sayın Kaymakamımızın da büyük gayretleri oldu. Başta kendilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diyerek tamamladı.

HÜSEYİN ÇAPKINOĞLU “BİZ ÖDEMİŞLİ KARDEŞLERİMİZE DE YARDIMCI OLURUZ”

Mustafa Keskin’in ardından kürsüye davet edilen Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında kurumun önemine dikkat çekti. “Doğumundan ölümüne kadar insanların hizmet aldıkları, almak zorunda oldukları bir kurum” ifadesinde bulunan Çapkınoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Tiremizde insanların doğumundan ölümüne kadar insanlarımıza farklı bir hizmet verecek önemli bir kurumumuzun şubesi açılıyor. Tire’nin 3/2 nüfusu bu kapıdan geçmek zorunda. Şube görüldüğü gibi görsellik ve hizmet standartları açısından herhangi bir banka şubesinden farklı değil. Biz SGM Tire Şubesi olarak Selçuklu kardeşlerimize hizmet vereceğiz. Eğer ihtiyaç duydukları takdirde Ödemişli kardeşlerimize de hizmet vermekten mutluluk duyacağız”

Tire Ticaret Odası’nın 1250 üyesi bulunduğunu belirten Çapkınoğlu konuşmasını “SGM şubesinin açılmasında emeği geçen başta İl Müdürümüz Mustafa Keskin’e, Kaymakamımız Hüseyin Ergi’ye, Mehmet Çeltikcoğlu başkanıma, Ticaret Odası çatısı altındaki mesai arkadaşlarıma, oda başkanlarıma teşekkür ediyor, hizmet binasını 1250 üyemiz adına tüm Tireli hemşerilerimize armağan ediyorum” sözleriyle tamamladı.

MUSTAFA KUNDAKÇI “2 İSTEDİK 16 OLDU”

Hüseyin Çapkınoğlu’nun ardından kürsüye davet edilen TÜRK-İŞ İzmir Temsilcisi Mustafa Kundakçı İzmir’in coğrafik olarak iki bölgesi olan Bakırçay ve Küçük Menderes Havzaları’na yıllar öncesinde birer tane müdürlük istediklerini hatırlattı. O gün istedikleri iki tane müdürlüğe bugün 16 şube ile cevap verilmiş olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Kundakçı konuşmasında “Bugün 16. Şubenin açılması kadar önemli bir başka şey daha var. O da Dünya Engelliler Günü olması. Artık gelişen standartlar gösteriyor ki hizmet vatandaşlarımızın ayağına kadar geliyor. Bu mantalitenin değiştiğinin en önemli göstergesidir. Engelli vatandaşlarımızın da bu değişen mantaliteden nasibini alacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

ZEKERİYA MUTLU “KEPENK KAPATIP HAK PEŞİNDE KOŞMA DEVRİ BİTTİ”

Mustafa Kundakçı’nın ardından kürsüye davet edilen Esnaf Odaları Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu konuşmasına “Güzel açılışın gerçekleşmesine katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum” diyerek başladı. Mutlu “Bağkur’da işi olan esnafımız Kiraz’dan, Beydağ’dan, Tire’den kalkıp dükkanını kapatarak İzmir’in yolunu tutuyordu. Geceden gidip sabaha kadar sıra bekleyenler, işi yetişmediği için tekrar sırada bekleyip geceyi sokaklarda geçirenler bu günün ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayacaklardır. Bu kurumun açılması işin sadece bir tarafı. Şimdi önemli olan bizlere düşenleri yerine getirmektir. Bize düşen de oda başkanlarımızın şube müdürümüzle birlikte hareket ederek kurumdan yararlanmanın gerekliliğini üyelerine teker teker anlatmasıdır. Oda başkanlarımız kuruma borcu olan üyelerinin borçlarını isim isim borç rakamlarıyla birlikte tespit ettirmeli ve üyelerine bu borçların yapılandırılmasına yönelik uygulamadan yararlanmaları yönünde telkinde bulunmalıdır” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM HÜSEYİN ERGİ “TİRE’DE TARİHİ BİR GÜN, TİRE BÖLGENİN YILDIZI OLACAK”

Duygu ve düşüncelerini paylaşmak için kürsüye davet edilen Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında “Tire için tarihi bir gün. Bundan bir ay önce bölgenin en modern hastanelerinden birini hizmete açtık. Adliye Binası ve Emniyet Binası’nın temelleri atılacak. Göletlerimiz yapılıyor. Bütün bunlar ve paralelindeki diğer gelişmeler tamamladığında ilçemiz en başta söylediğimiz gibi bölgenin yıldızı olacaktır” söylemlerinde bulundu. “15-20 sene önce ‘Hizmet vatandaşın ayağına gelecek’ deselerdi gülerdik” diyen Hüseyin Ergi konuşmasını “Hizmetin, böylesine önemli bir hizmetin vatandaşımızın ayağına gelmesi oldukça önemli. Bu hizmeti ayağımıza kadar getiren şubenin açılışını yapıyoruz. Ticaret Odası Başkanım Hüseyin Çapkınoğlu ve Mehmet Çeltikcoğlu bu konu için çok çalıştılar. İl Müdürümüz Mustafa Keskin de büyük destek verdi. Ben kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Günlük 200’ün üzerinde kişiye işlem yapılmış. Bu daha başlangıç, siz 200 kişinin İzmir’e 5 dakikalık bir işlem için gidip geldiğini hesaplayın. Vakit kaybı hariç. Ne kadar önemli rakamlar çıkacak sizin takdirinize bırakıyorum. Her şeyden önemlisi benim yeşil kartlı binlerce gariban vatandaşım Torbalı’ya İzmir’e gidip gelmekten kurtulacak. İlçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diyerek tamamladı.

Kaymakam Hüseyin Ergi’nin ardından İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Kurt kürsüye davet edildi. Kurt yaptığı konuşmasında hizmet binalarının açılmasıyla hizmet standartlarının yükselmeyeceğine dikkat çekti. Kurt “Personelimizin tavrı çok önemli. Bu değişim süreciyle birlikte ben tüm personelimizin güler yüzle, samimiyetle vatandaşımızın sorunlarına çözüm üreteceğine yürekten inanıyorum. İzmir İl Müdürümüze ve Ticaret Odası Başkanımıza ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. İnşallah Tireliler güzel ve verimli bir hizmet alacaklardır” dedi.

Vatandaşlar adına da Tire pazarcı esnaflarından Mustafa Tekin isimli vatandaşa söz verildi. Mustafa Tekin “Bir işim olduğunda akşamdan İzmir’e gidip kuyruğa giriyordum. O günlerden bu günlere çok şey değişti. Böyle bir hizmet merkezinin ilçemize açılmasında emeği geçen başta adaşım Mustafa Bey’e (Keskin) ve tüm Tireli idarecilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yer tahsis ederek hizmet merkezinin Tire’ye açılmasına büyük katkı koyan Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu’na SGM İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin tarafından bir plaket takdim edildi. 16. Şubeyi açarak hizmetleri vatandaşın ayağına taşıyan SGM İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin’e de İzmir Esnaf Odaları Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu’nun elinden bir plaket verildi.

SGM Tire Şubesi Vali Yardımcısı Ahmet Kurt, SGM İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, Kaymakam Hüseyin Ergi, İzmir Esnaf Odaları Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu ve Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu’nun birlikte kurdele kesmesiyle birlikte resmen açıldı. Açılış programı düzenlenen kokteylle birlikte sona erdi.

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   3556 kez okundu

19° 29° 17°
Döviz Bilgileri